Budynki mieszkalne


Dom jednorodzinny na wsi. 

Parter:          I piętro:

podwójny garaż        korytarz    
kotłownia          dwa pokoje ze wspólną garderobą
wiatrołap z garderobą    łazienka                    
korytarz          sypialna z łazienką i garderogą         
WC              pralnia
kuchnia ze spiżarnią          
salon z tarasem
pokój biurowy

Budynek zaprojektowany dla czteroosobowej rodziny, na dużej słonecznej działce.
Na parterze wydzielono strefę dzienną z dużym zadaszonym tarasem od strony południowej. Budynek posiada wygodny, dwustanowiskowy graraż połączony z częścią mieszkalną. Na poddaszu znalazła się strefa wypoczynkowa i pomieszczenie pralni.Budynek został zaproponowany w trzech wariantach wykończenia elewacji: deskowanej, licowanej płytka klinkierową oraz tynkowaniem. 


Niewielki dom jednorodzinny na małej działce w Wojcieszowie. 

Parter:         I piętro:

garaż           korytarz    
kotłownia          pokój
garderoba         pokój                    
korytarz          pralnia          
WC              łazienka
kuchnia ze spiżarnią        sypialnia z garderobą    
pokój
salon z tarasem

Budynek zaprojektowany z bloczków ceramicznych lub silikatowych. Dach dwuspadowy drewniany, pokryty dachówką zakładkową ceramiczną lub cementową. Przy pokoju dziennym zaprojektowano taras na gruncie, w dwóc opcjach wykończenia - ceramicznym (terakota na podkładzie betonowym) lub drewnianym.


Rezydencja podmiejska w Jeleniej Górze. 

Parter:          I piętro:

garaż dwustanowiskowy     korytarz    
kotłownia          dwa pokoje ze wspólną garderobą
wiatrołap z garderobą    pokój                    
korytarz               pralnia          
pokój z łazienką          salon kompielowy
kuchnia ze spiżarnią        sypialnia z garderobą, łazienką i balkonem  
jadalnia  

salon z tarasem  

Luksusowy budynek zaprojektowany dla pięcioosobowej rodziny. Na parterze znajduje się strefa dzienna, a na poddaszu strefa wypoczynkowa. Przy budynku zaprojektowano przestrzenny garaż dwustanowiskowy połączony z budynkiem głównym 


Parterowy dom jednorodzinny pod Jelenią Górą.

Parter:            

podwójny garaż                             
wiatrołap
kotłownia

korytarz
garderoba
dwie osobne łazienki
kuchnia ze spiżarnią
dwa pokoje 
Salon z tarasem

Budynek zaprojektowany z bloczków ceramicznych lub silikatowych. Dach kopertowy drewniany, pokryty dachówką zakładkową ceramiczną lub cementową. Budynek został zaprojektowany dla osoby poruszającej się na wózku inwalidzkim. W projekcie przewidziano możliwość adaptacji poddasza na użytkowe.

Zespół budynków wielorodzinnych w Podgórzynie

Kompleks mieszkaniowy "Oaza" w Podgórzynie. Dokumentacje obejmowała przebudowę istniejących obiektów usługowych i gospodarczych na kompleks mieszkaniowy, wielorodzinny. Łączna ilość mieszkań wyniesie 21 sztuk. Każde mieszkanie ma zapewnione miejsce postojowe. Dla całości wydzielono niewielki plac zabaw dla dzieci. 
Zespół budynków składa się z trzech obiektów - wolnostającego oraz dwóch, połączonych ze sobą budynków, tworzących literę L. 

W istniejącym budynku restauracyjnym wydzielono mieszkania w oparciu o stan istniejący, ograniczając ingerencję do niezbędnego minimum. W pozostałych budynkach, które pełniły funkcje gospodarczą, zaprojektowano powtarzalne segmenty mieszkaniowe.




Dom letniskowy w Wojkowie z widokiem na Karkonosze. 

Parter:         I piętro:

korytarz          korytarz     
WC              pokój
kuchnia             łazienka                     
salon z tarasem       garderoba
pomieszczenie gosp.

Budynek zaprojektowany jako letniskowy całoroczny. W części salonu usunięto strop tworząc wrażenie dużej przestrzeni wypoczynkowej. Ścian od strony południowo-zachodniej został przeszklona. Dzięki temu otworzył się przepiękny widok na całe pasmo Karkonoszy. Przy salonie zaprojektowano taras na gruncie.
Dom jest prosty w formie, wręcz surowy, ale bardzo dobrze wpasowuje się w otaczający krajobraz i pobliską zabudowę (kompleks pałacowy w Kowarach)


Rozbudowa domu dwurodzinnego w Karpaczu

Piwnica:          Parter:         I piętro:

kotłownia          biuro         pokój z balkonem    
łazienka            WC           salon z balkonem
pomieszczenia gosp.       korytarz                    
               łazienka          
               dwa pokoje
        
Rozbudowa istniejącego budynku mieszkalnego, dwurodzinnego w Karpaczu. Cały budynek został podpiwniczony. Na poziomie parteru wydzielono strefę dzienną, biuro związane z prowadzona działalnością usługową i pokój gościnny, a poddasze połączono ze strefą wypoczynkową w części istniejącej Dom przewidziany dla pięcioosobowej rodizny.